Over mij

Zo'n 35 jaar geleden ben ik begonnen met naaien van eigen kleding en later ook de kleding voor mijn kinderen. Tien jaar geleden ben ik daarmee gestopt, tot het voorjaar 2009. Een uitnodiging voor een groot feest in Wenen maakte dat ik de naaimachine weer onder uit de kast heb gehaald en aan de slag ging. In het voorjaar veel genaaid en het plezier van werken met stoffen weer teruggevonden.Begin september vroeg ik een huisgenoot wat haar hobby was en zij zei"Quilten". Het was alsof er een schakelaar werd omgedraaid "dat heb ik altijd willen doen". Dus dan begint het feest. Op Internet zoeken naar wat de mogelijkheden zijn en wat er allemaal gebeurd in de Quiltwereld. Wauw en dat was veel, heel veel. Ik wist echt niet hoe te beginnen. Zoeken naar een cursus die pastte in mijn agenda was niet zo eenvoudig. Of ze waren al begonnen, vol of pastte niet. Uiteindelijk ben ik begonnen bij Ada Hofmeijer http://www.quiltworkshop.nl/ in Houten . Een basiscursus waar alles handmatig wordt uitgevoerd. Malletjes maken met aan de achterkant schuurpapier, stof knippen, lijntjes trekken. handmatig in elkaar naaien etc

zaterdag 22 september 2012

Val d'Argant 2012

Een week na Val dÁrgant waar we met de groep ABC Forum Art-Quilt hebben geexposeerd.
Wat een onverwacht succes. Het was de eerste openbare presentatie van deze expositie en dan is het altijd spannend hoe de reacties zullen zijn.
We hadden  een prachtige plek in de St. Nicolaas kerk in Saint Croix aux-Mines.
De bezoekers waren vol lof over deze expositie, positieve reacties over de manier waarop het was gepresenteerd, de grote variatie in materiaal en techniek.
We hebben een boek over deze expositie waarin 52 werken zijn afgebeeld, van ieder letter twee,  met een grote foto van bijzondere goede kwaliteit en daarbij een beschrijving welk materiaal of techniek op inovatieve manier is gebruikt.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers