Over mij

Zo'n 35 jaar geleden ben ik begonnen met naaien van eigen kleding en later ook de kleding voor mijn kinderen. Tien jaar geleden ben ik daarmee gestopt, tot het voorjaar 2009. Een uitnodiging voor een groot feest in Wenen maakte dat ik de naaimachine weer onder uit de kast heb gehaald en aan de slag ging. In het voorjaar veel genaaid en het plezier van werken met stoffen weer teruggevonden.Begin september vroeg ik een huisgenoot wat haar hobby was en zij zei"Quilten". Het was alsof er een schakelaar werd omgedraaid "dat heb ik altijd willen doen". Dus dan begint het feest. Op Internet zoeken naar wat de mogelijkheden zijn en wat er allemaal gebeurd in de Quiltwereld. Wauw en dat was veel, heel veel. Ik wist echt niet hoe te beginnen. Zoeken naar een cursus die pastte in mijn agenda was niet zo eenvoudig. Of ze waren al begonnen, vol of pastte niet. Uiteindelijk ben ik begonnen bij Ada Hofmeijer http://www.quiltworkshop.nl/ in Houten . Een basiscursus waar alles handmatig wordt uitgevoerd. Malletjes maken met aan de achterkant schuurpapier, stof knippen, lijntjes trekken. handmatig in elkaar naaien etc

dinsdag 8 mei 2012

ABC Art Quilt, eerste expositie


We gaan exposeren in de Elzas " Carrefour Européen du Patchwork 2012", beter bekend als Val d'Argant.
Het project is bijna klaar en het daarbij behorende boek is in bewerking.
Wij gaan ons werk en het boek bij Carrefour Européen du Patchwork van 13 t/m 16 september 2012 voor het eerst aan het publiek laten zien.
Tot het zover is hebben we nog het een en ander te doen. We kijken uit naar deze bijzondere uitdaging.
Hieronder alvast een kijkje in ons boek: het is een handboek waarin alle mogelijkheden, zoals vrij machinaal machine quilten in combinatie met verschillende stofbewerkingen, zoals inovatieve  druktechnieken en gebruik van "bijzonder" materiaal besproken en verklaart worden. In het boek staan 52 fotos van de werken waarbij de gebruikte materialen en technieken worden genoemd.
En zo zal het eruit zien.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers