Over mij

Zo'n 35 jaar geleden ben ik begonnen met naaien van eigen kleding en later ook de kleding voor mijn kinderen. Tien jaar geleden ben ik daarmee gestopt, tot het voorjaar 2009. Een uitnodiging voor een groot feest in Wenen maakte dat ik de naaimachine weer onder uit de kast heb gehaald en aan de slag ging. In het voorjaar veel genaaid en het plezier van werken met stoffen weer teruggevonden.Begin september vroeg ik een huisgenoot wat haar hobby was en zij zei"Quilten". Het was alsof er een schakelaar werd omgedraaid "dat heb ik altijd willen doen". Dus dan begint het feest. Op Internet zoeken naar wat de mogelijkheden zijn en wat er allemaal gebeurd in de Quiltwereld. Wauw en dat was veel, heel veel. Ik wist echt niet hoe te beginnen. Zoeken naar een cursus die pastte in mijn agenda was niet zo eenvoudig. Of ze waren al begonnen, vol of pastte niet. Uiteindelijk ben ik begonnen bij Ada Hofmeijer http://www.quiltworkshop.nl/ in Houten . Een basiscursus waar alles handmatig wordt uitgevoerd. Malletjes maken met aan de achterkant schuurpapier, stof knippen, lijntjes trekken. handmatig in elkaar naaien etc

zondag 22 november 2009

Stof bedrukken
Ik heb me aangemeld voor een workshop van Els van Baarle http://www.elsvanbaarle.com/
Quiltersinsel http://www.quilters-insel.de/ in Meinerzhagen. Deze is pas in mei 2010 maar bij het vele zoeken naar cususen die ik vind passen bij de ontwikkeling die ik wil volgen heb ik ervaren dat alles al ver van tevoren vol is. Dus niet geschoten is mis geschoten en al ver van tevoren me hiervoor aangemeld. Er ontstaat een leuke e-mail conversatie met Juliette Eckel de eigenaresse en artiest die de workshop leidt en organiseert en zelf veel les geeft.
Voor de workshop in mei moest ik ervaring hebben in stof bedrucken met zeefraam en andere technieken. Zij gaf het weekend van 14 en 15 november eem tweedaagse cursus -Kulinarisches Kreativwochenende: Art Quilts II. Hierin kwam alles aan bod wat ik nodig heb voor de workshop van Els van Baarle. Dus ik heb me in het diepe gestort en ben erheen gegaan.
Wat een heerlijke plek en fijne lessen van Juliette. Naast haar creativiteit ook nog een heerlijk kokkin die ons iedere dag een geweldig 3 gangen menu voorschotelde. Enkele van mijn bedrukte stoffen hierbij te zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers