Over mij

Zo'n 35 jaar geleden ben ik begonnen met naaien van eigen kleding en later ook de kleding voor mijn kinderen. Tien jaar geleden ben ik daarmee gestopt, tot het voorjaar 2009. Een uitnodiging voor een groot feest in Wenen maakte dat ik de naaimachine weer onder uit de kast heb gehaald en aan de slag ging. In het voorjaar veel genaaid en het plezier van werken met stoffen weer teruggevonden.Begin september vroeg ik een huisgenoot wat haar hobby was en zij zei"Quilten". Het was alsof er een schakelaar werd omgedraaid "dat heb ik altijd willen doen". Dus dan begint het feest. Op Internet zoeken naar wat de mogelijkheden zijn en wat er allemaal gebeurd in de Quiltwereld. Wauw en dat was veel, heel veel. Ik wist echt niet hoe te beginnen. Zoeken naar een cursus die pastte in mijn agenda was niet zo eenvoudig. Of ze waren al begonnen, vol of pastte niet. Uiteindelijk ben ik begonnen bij Ada Hofmeijer http://www.quiltworkshop.nl/ in Houten . Een basiscursus waar alles handmatig wordt uitgevoerd. Malletjes maken met aan de achterkant schuurpapier, stof knippen, lijntjes trekken. handmatig in elkaar naaien etc

zondag 22 november 2009

Nieuwe passie


Zo'n 35 jaar geleden ben ik begonnen met naaien van mijn eigen kleding en later ook de kleding voor mijn kinderen. Tien jaar geleden ben ik daarmee gestopt, tot het voorjaar 2009. Een uitnodiging voor een groot feest in Wenen maakte dat ik de naaimachine weer onder uit de kast heb gehaald en aan de slag ging. Maar oh wat een ramp hij was versleten en op. Overslaan, vastlopen en heel veel lawaai. Gelukkig woon ik in de buurt van een goede naaimachinehandel en ik op mijn fiets om een andere aan te schaffen. Het werd een Elna 2110. Een zeer eenvoudige machine met de basissteken en enkele siersteken. Voordat wat ik wilde gaan maken voldoende. Het voorjaar veel genaaid en het plezier van werken met stoffen weer teruggevonden.
Begin september vroeg ik een huisgenoot wat haar hobby was en zij zei"Quilten". Het was alsof er een schakelaar werd omgedraaid "dat heb ik altijd willen doen".
Dus dan begint het feest. Op Internet zoeken naar wat de mogelijkheden zijn en wat er allemaal gebeurd in de Quiltwereld.
Wauw en dat was veel, heel veel.
Ik wist echt niet hoe te beginnen. Zoeken naar een cursus die paste in mijn agenda was niet zo eenvoudig. Of ze waren al begonnen, vol of paste niet.
Uiteindelijk ben ik begonnen bij Ada Hofmeijer http://www.quiltworkshop.nl/ in Houten . Een basiscursus waar alles handmatig wordt uitgevoerd. Malletjes maken met aan de achterkant schuurpapier, stof knippen, lijntjes trekken. handmatig in elkaar naaien etc.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers