Over mij

Zo'n 35 jaar geleden ben ik begonnen met naaien van eigen kleding en later ook de kleding voor mijn kinderen. Tien jaar geleden ben ik daarmee gestopt, tot het voorjaar 2009. Een uitnodiging voor een groot feest in Wenen maakte dat ik de naaimachine weer onder uit de kast heb gehaald en aan de slag ging. In het voorjaar veel genaaid en het plezier van werken met stoffen weer teruggevonden.Begin september vroeg ik een huisgenoot wat haar hobby was en zij zei"Quilten". Het was alsof er een schakelaar werd omgedraaid "dat heb ik altijd willen doen". Dus dan begint het feest. Op Internet zoeken naar wat de mogelijkheden zijn en wat er allemaal gebeurd in de Quiltwereld. Wauw en dat was veel, heel veel. Ik wist echt niet hoe te beginnen. Zoeken naar een cursus die pastte in mijn agenda was niet zo eenvoudig. Of ze waren al begonnen, vol of pastte niet. Uiteindelijk ben ik begonnen bij Ada Hofmeijer http://www.quiltworkshop.nl/ in Houten . Een basiscursus waar alles handmatig wordt uitgevoerd. Malletjes maken met aan de achterkant schuurpapier, stof knippen, lijntjes trekken. handmatig in elkaar naaien etc

zondag 22 november 2009

Meer maken "Klaprozen"


Ik ben een wereld ingestapt die zoooooo veel mogelijkheden heeft en die me heeft gepakt. Bladen kopen, exposities bezoeken en internet , veel surfen op internet.

Naast mijn Sampler cursus bij Ada ben ik met andere dingen aan de slag gegaan. Het eerste wat ik he gemaakt is het wandkleed "Klaprozen"uit de Burda Patchwork van herfst 2009. Een ontwerp van Annie Bouvet.

Ik vind hem heel mooi geworden.
Veel exposities bezoeken. In september naar het museum in Rijswijk, de grote tentoonstelling in de kerk in Alkmaar van de Quiltersgilde www.quiltersgilde.nl. Daar zag ik een nieuwe mogelijkheden. Werken met stoffen en andere textielmaterialen en daar kuynstwerken van maken. Vooral de objecten van StiQS spraken me erg aan . www.stiqs.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers